mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

bosnaGlavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a posljednji je pokrenut iz Londona kao centra svjetske geopolitičke igre, kaže hrvarski general Ivo Jelić.
''London je pokretač svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih šokova i kriza, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji samo dio britanskog geopolitičkog projekta, kao što su to i nedavni građanski rat u Libiji, sadašnji u Siriji i kompletno ''arapsko proljeće'', a sve u sklopu stvaranja britanskog globalnog carstva, kroz sistem i doktrinu ''dirigovanog haosa'', kaže general Jelić, ratni komandant 4. Gardijske brigade ''Pauci'' za Slobodnu Dalmaciju.

General Jelić kaže da se treba zapitati zašto su na kraju rata u Hrvatsku odmah doletjeli britanski lordovi Karington, Oven...

''London je počeo i završio taj rat, a ne Beograd'', tvrdi Jelić.

Upitan zašto bi London želio da se Hrvati i Srbi pokolju, Jelić kaže da je njima bio cilj da sruše komunizam, a da im je, kako kaže, bilo svejedno da li će se neko poklati.

Prema njegovim riječima, Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU) je ocijenila da se problem Kosova, kao najveće rak-rane Beograda, konačno treba razriješiti i to stvaranjem velike Srbije.

''Da bi to postigli, trebao im je partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebalo da uzme čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom. Beograd je želio rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske Krajine preselio na Kososvo i tako promijenio tamošnju ''krvnu sliku'', tvrdi Jelić.

On ukazuje da je upravo to ono kada Tuđman govori o ''humanom preseljenju''.

''Tuđman je naš najiskreniji političar jer je otvoreno govorio o tome. Lijepo je rekao da će državu dati u vlasništvo 200 porodica i da smo svi drugi stoka sitnog zuba. I to je i ostvario, jedino je malo to promašio za 200 porodica, jer u Hrvatskoj danas ima 260 milijardera, kako je javno iznio HDZ-ov ekonomista dr Goran Marić. To su za mene ratni profiteri'', precizirao je general.

Hrvatski general tvrdi da su se Franjo Tuđman i Slobodan Milošević sreli 42 puta i da su tokom tih susreta dogovorili stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije i da je jedini razlog tolikih susreta Miloševića i Tuđmana bio podjela Bosne.

''Iz tog ratnog saveza trebalo je da proiziđe velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na rijeci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje Tuđmanova salveta koja je danas u Hagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s time. Recimo, mi smo na početku rata imali komandu za sjevernu i srednju Dalmaciju, a gdje je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo pripasti velikoj Srbiji'', naveo je Jelić u intervjuu za splitski dnevnik.

Jelić ističe činjenicu da su se pobunili hrvatski Srbi, računajući na podršku JNA, a činjenica je, ukazuje, i da su Hrvati provocirali iz Zagreba.

''Tuđman je rekao da je srećan što mu žena nije Srpkinja. Mesić je Srbima poručivao da iz Hrvatske mogu odnijeti samo zemlju koju su donijeli na opancima... Takođe, činjenica je da su Srbi prvi zapucali, jer je prva žrtva bio Hrvat, splitski vozač iz Dalme Vinko Elez. Dakle, pobunili su se Srbi, a to su bili građani Hrvatske'', objašnjava Jelić.

Tumačeći da je riječ o građanima Hrvatske koji su se pobunili protiv drugih građana Hrvatske, Jelić kaže da ''ako to nije građanski rat, šta je onda građanski rat''?

''Istina, Srbija i JNA su odmah skočili u odbranu Knina i tzv. Krajine, i tu je onda već druga priča, tad nastupa međunarodna agresija na Hrvatsku'', tvrdi Jelić.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura