mjesto slobodnog duha

eng1 fbbutton1 twtbutton1

280px-Royal city of Cetinje

Photo:Wikipedia
Iako je cetinjski Trgopromet odavno pod stečajem, jedna njihova prodavnica i dalje opstaje.

miki1

U osnovnoj školi djeca su me nazivala raznim pogrdnim imenima, govorili su mi ciganče, ali nastavljao sam dalje kao da ništa nijesam čuo, priča Miljaim Delija (26) student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

ljubav2
Svi smo u svakodnevnoj potrazi za ljubavlju. Često ne umijemo tu riječ da definišemo, ali kada se pojavimo tačno znamo šta osjećamo i tada nam ne silazi osmijeh sa lica.

kovač
Zanat od kojeg je moglo da se živi je propao, pričaju za E- Balkan kovači Osmanaj Ovdija i Enver Zorijana.

hope
Od djetinjstva nas okruženje uči da prihvatamo diskriminaciju, da gledamo na jednu staricu ili jedno dijete koje prosi pored puta kao na normalnu stvar. Almir Tahiri je jedan od onih koji se diplomom bore protiv predrasuda.

nada
Stalno se ponavlja da su Romi i Romkinje nepismeni, bez posla, siromašni, diskriminisani, podređeni. Rijetko se govori o Romima koji završavaju fakultete i sjajni su studenti i studentkinje, a posebno Romima koji su ekonomski samostalni i društveno aktivni. Ovo je takva priča.

0268007.48Na ulicama Medellina u Kolumbiji iza kozmopolitske fasade cvjeta jeziva trgovina djevojčicama koje često nisu starije od 10 godina. Tamošnje ulične bande u svoju mrežu regrutiraju maloljetnice, koje potom prodaju onom koji ponudi najvišu cijenu, na tzv. aukcijama djevica.

elvis

-Učim kada svi spavaju. Samo tada je tiho, kaže Elvis Beriša, student Pravnog fakulteta, koji pored studentskih obaveza piše za nedjeljnik Monitor i radi u CEDEM- u. I sve stiže.

2-photos2Fsaratosic_140412Ljubiteljima baleta njeno ime je možda i poznato. Iako joj tek 22 godine, Sara Tošić je već zaradila značajna priznanja i nagrade.

kevric1

Nogopamet
Piše: Raul
Kevrić

Foto

Preporučujemo

Comp_2_0-00-12-08U toku ove i sljedeće školske godine Ministarstvo prosvjete i nauke u saradnji sa GTZ-om sprovešće kampanju „Energetska turneja" u svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Prijatelji sajta

 

 

cgtvit2  

 

ga-banner-160x80yihr-160x80 wwyc-color rekom baner 160x85 fellowship-2010---taboo sr btj-light-sr-300x100ae66 oilogo2 unicef.jpgcrckarijelogoctrlx.info-bannerbitno160x85cgfudbal222160x85160x80rajainewscrocropped-cf-headline3

 

 

 

 

 

stavtramontana
Balada o
Geleru V dio
Piše: Domagoj
Tramontana

 

Karikatura